Поздрав от кмета на Община Тервел по повод Националния празник на Република България

Трети март за всички нас е повод за размисъл и за празнично настроение.

Поздрав от кмета на Община Тервел по повод Националния празник на Република България

Празнуваме, защото сме свободни, защото имаме възможността да избираме как да живеем, защото сме част от народ, който се е борил за свободата си.В продължение на 500 години сме били роби – без право на собствен избор как да устроим държавата си, как да изпълним задълженията си към нея и как да ползваме правата си на свободни граждани.



Имаме повод също така да помислим и да си дадем сметка – дали сега, в наши дни сме направили всичко по силите си, за да имаме уредена и работеща за гражданите си държава? Дали сме направили най-мъдрия избор как да бъде устроена тази държава, как да работи тя, за да можем ние да знаем правата си и да изпълняваме с достойнство задълженията си към нея.Отговорът на тези въпроси е труден, а правото ни да живеем с чест , мирно и спокойно става все по-трудно постижимо. 

Нека в дните, в които честваме нашия национален празник да се чувстваме горди, че сме потомци на народ, който е съхранил духа и традициите си и ги е пренесъл през вековете, надмогвайки тъмните години на робството.Нека усетим със сърцата си почит към хората, които са жертвали уютен дом и собствен живот, за да живеем ние, техните потомци свободно и достойно. 

 

    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ!

                                                Кмет на Община Тервел:Инж. Живко Георгиев