Звезда на българската атлетика дебютира за СКЛА Добрич на турнир в чужбина

От 2 месеца Георги Иванов се подготвя при треньора Галин Костадинов в Добрич.

Звезда на българската атлетика дебютира за СКЛА Добрич на турнир в чужбина

Гюлетласкачът Георги Иванов, който премина в СКЛА "Добрич", ще дебютира за новия си клуб на международен турнир в столицата на Чехия Прага в събота. Неговото участие открива сезона за СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов. Още на следващия ден, в неделя, Георги Иванов лети обратно за България, защото през следващата седмица той ще защитава републиканската си титла на държавното първенство в зала "Добротица" в Добрич.



Георги Иванов е трикратен победител в анкетата за лекоатлет на България - за 2004, 2013 и 2014 година. Той е световен шампион за юноши от 2004 година. След хегемонията на добричлията Галин Костадинов в тази дисциплина в България, вече десетилетие републикански шампион е Георги Иванов. Той е национален рекордьор на тласкане на гюле, участник на 3 олимпиади - Пекин, Лондон и Рио. И преди е разчитал на треньорските умения на Галин Костадинов и е бил на подготвителни лагери при него в Добрич преди важни състезания.

Галин Костадинов е един от най-успешните спортисти и треньори на нашия град. Той е многократен шампион на България по хвърляне на гюле за юноши и мъже, участник на Олимпийските игри в Атина през 2004 година, а като треньор е извел своите състезатели в България и Дубай до десетки титли и медали.