Усмивки изгряха в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания в Добрич

В студените декемврийски дни Лайънс клуб Добрич и студентският клон на Лайънс гр. Варна стоплиха сърцата на децата от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания - 3 в гр. Добрич.

Усмивки изгряха в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания в Добрич



Един незабравим следобед на 11.12.2016г., изпълнен с много танци, игри и подаръци, остави прекрасен спомен в съзнанието на децата. Детска дискотека, търсене на коледно съкровище и събиране на коледни звезди бяха само част от забавленията, които накараха децата от дома да се усмихнат и да запомнят този ден. Лайнс клуб Добрич грижовно подготви вкусни лакомства и пакети пълни с ученически пособия, които да помогнат децата по време на обучението им.  Проектът предстои да бъде провеждан и през 2017. Студентският клон осъществява за втори път този проект, като първият се състоя във Варна. 


Вече 17 години Лайънс клуб Добрич служи от сърце на обществото. От ноември 2016 година стартира дейността си по трите приоритетни програми и извършва прегледи за профилактика на: детското зрение в детските градини на територията на община Добричка; гръбначни изкривявания на ученици от първи до трети клас в ОУ „Хан Аспарух“ и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи до 18-годишна възраст - град Добрич. Продължава да работи и по програма за мониторинг на диабетно болни деца.