Лайънс клуб - Добрич организира среща с д-р Людмила Емилова на тема "Здравословно хранене и връзката му с диабета"

Лайънс клуб - Добрич организира среща с д-р Людмила Емилова на тема "Здравословно хранене и връзката му с диабета"
Лайънс клуб - Добрич организира среща с д-р Людмила Емилова на тема "Здравословно хранене и връзката му с диабета" на 29 ноември, от 18.00 часа, в Общински младежки център "Захари Стоянов", концертна зала.

Лайънс клуб - Добрич в партньорство с Община град Добрич и Общински младежки център “Захари Стоянов" - Добрич кани всички, които мислят за своето здраве и дълголетие да дойдат и се потопят в света на природонаучната медицина – верният път към здравето. Входът е свободен.


На 2 ноември 2016 година Лайънс клуб Добрич стартита дейността си по трите приоритетни програми и ще извърши прегледи за профилактика на детското зрение в детските градини на територията на  община Добричка и на гръбначни изкривявания на ученици от първи до трети клас в ОУ "Хан  Аспарух" и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи до 18-годишна възраст - град Добрич. Продължава работата и по програма за мониторинг на диабетно болни деца.


Лайънс клуб - Добрич е създаден през 1999 година от 19 ентусиасти, прегърнали идеята на движението, а именно в помощ на уязвими групи от населението със зрителни проблеми.


За този период клубът е събрал от  благотворителни инициативи над 400 хил. лева, които са вложени в различни програми, свързани с профилактика на детското зрение. Извършват се безплатни очни прегледи на деца от 3 до 6-годишна възраст. Лайънс клуб ще продължи да подпомага и НПО с дейност, насочена към хора със зрителни увреждания, както и различни културни прояви в града.


От 2012 година клубът работи по нов проект за профилактика на гръбначните изкривявания на деца от първи до трети клас. Досега са прегледани 1125 деца от 5 училища съвместно с ДКЦ 2.   


През 17-годишното си съществуване клубът е раздал над 50 000 лева за стипендии на деца в неравностойно положение, за еднократни помощи на културни дейци и общественици, за прегледи и операции на зрението на нуждаещи се граждани на Добрич.


С лични дарения на членовете на клуба в центъра на Добрич е изградена чешма, която утолява жаждата на всички граждани и гости на града.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+