Мая Димитрова: След като спечелихме битката, трябва да спечелим и войната

Областният лидер на БСП - Добрич Мая Димитрова и арх. Емилия Добрева - общински съветник и член на местното ръководство на партията коментираха на пресконференция резултатите от първия тур на президентските избори.

Мая Димитрова: След като спечелихме битката, трябва да спечелим и войната

Не сме изненадани от резултата, защото всички наши очаквания бяха подплатени с много работа, такава ни чака и през тази седмица, за да се поздравим на 13-ти с окончателната победа, заяви арх. Емилия Добрева. Ген. Румен Радев има подкрепа от широката общественост, имаме основания да сме оптимисти за балотажа, защото има голям потенциял за подкрепа сред избирателите в Добрич и областта, добави тя.



Паралелното преброяване на партията при 100% обработени данни от секциите показва първо място за ген. Румен Радев в областта. Той води в 5 общини в региона - град Добрич, Добричка - селска, Генерал Тошево, Каварна и Шабла. В град Добрич за кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова са гласували 10 209 избиратели, което представлява 23.09%. Кандидатът на БСП събира над 30% в община Генерал Тошево - 30.27%. В останалите 3 общини на областта той е на второ място по брой гласове. В Балчик с 60 гласа преднина пред Румен Радев първи е Веселин Марешки. В общините Крушари и Тервел най-много гласове събира Пламен Орешарски.

В град Добрич и областта ГЕРБ е на четвърто място, това показва, че хората искат промяна на статуквото и ново начало, заяви Мая Димитрова - председател на БСП - Добрич. След като спечелихме битката, трябва да спечелим и войната, генерал Радев трябва да е следващият президент на България - такива са очакванията на Мая Димитрова за балотажа в неделя.