Турнир в памет на Петър Кирчев ще се проведе в Добрич

Мемориален турнир "Петър Кирчев" по плажен волейбол ще се проведе на 20 август, следващата събота, на новите игрища в Спортен комплекс "Простор" в Добрич. Идеята и организацията са на Митко Димитров.

Турнир в памет на Петър Кирчев ще се проведе в Добрич

Благотворителният турнир в памет на Петър Кирчев ще се проведе в 2 възрастови групи - до 38 години и над 38, като съответно отборите ще бъдат двойки и тройки. Турнирът е открит - в него могат да участват професионални волейболисти и аматьори. Ще се допускат до участие и смесени отбори - мъже и жени. Таксата на отбор е 30 лв., а събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Петър Кирчев. На кортовете ще бъде поставена и дарителска кутия. Схемите за провеждане на турнира в двете възрастови групи ще бъдат определени според броя на участващите тимове.



На 8 октомври 2014 година Петър Кирчев загина в катастрофа край Ябланица, на 38-годишна възраст. Колата, в която той пътувал на предната седалка, се удря в мантинела и камион. Петър Кирчев, роден на 10 юли 1976 година в Добрич, започва да тренира волейбол в Добруджа, след което прави успешна кариера в ЦСКА, националния отбор и в чужбина, а за последно бе състезател на Монтана.