Добрич мези от четвъртък до неделя

Добрич мези от четвъртък до неделя
Фондация „Румънеца и Енчев“, музикална компания „Селект Мюзик Медиа“, съвместно с община Добрич организират фестивал на балканската скара “Добрич Мези”, който ще се проведе от 23 до 26 юни в парк „Свети Георги“, до скейт парка.

Идеята за това събите се е родила на празника на София миналата година на шега и буквално с подръчни средства 40 хил. човека са се събрали в парк в Надежда, разказа Енчев. Това е първият фестивал, съчетаващ различни формати, като музика, спорт и вкусна храна. Нов тип проект, нова визия за комбинация мъжду различни видове събития. На практика фестивалът може на пръв поглед да изглежда като кулинарно изложение, но в равни пропорции той е музикално, спортно и кулинарно събитие в едно. Това е фестивал изцяло обърнат към семействата, огромно количество забавления, семейни турнири с цел да забавлява по един нов усмихнат, здравословен и природоориентиран начин. Всичко което правим на фестивала е свързано с това да се провокират децата и семейстрвата да спортуват, сподели Енчев и ни увери, че фестивалът във всеки град ще е различен, и това което ще се случи в Добрич е добрички фестивал и той няма да прилича на нито един от другите.


Фестивалът е четиридневен и представлява целодневно забавление в паркова среда. Събитията започват от 10 часа и завършват в края на деня. Всеки ден ще започва с представяне на програмата за деня и участниците, веднага след което ще започват турнирите - стрелба с лък, турнир по Archery Tag, което представлява пейнтбол с лъкове и срели, турнир с награди Bubble футбол - играчите влизат в големи балони, пълни с въздух, от които им се подават само краката и за по-възрастните - турнири по табла и белот. Успоредно с нещата, случващи се на основната сцена, ще текат паралелно и други модули.


И четирите дни от 15 часа ще се организира танцов уъркшоп - ще се преподават открити уроци по народни танци.


Всеки ден, от 17 до 20 часа ще се провеждат поредица от 4 концерта озаглавени "Най-доброто от Добрич" - целта, на които е вдигането на самочувствието на всичко млади изпълнители, танцьори и формации и да им се даде шанс за бъдеща кариера.


В 18 часа, всеки ден ще се провежда семейна щафета, в която дете и родител ще тичат заедно.


Вечер ще се прожектират мачовете от Европейското първенство по футбол на 8-метров надуваем екран.


Официалното откриване на фестивала ще е в четвъртък (23 юни) в 20 часа с концерт на музикалния талисман на фестивала - Гъмзата и неговия брас бенд.


В петък ще се има гръцка и румънска вечер, а в събота ще бъде сръбска вечер с участието на легендарния сръбски изпълнител Бобан Здравкович.


В неделя ще се проведе най-мащабният концерт от програмата с група Скандау, Играта, Спенс, Кристо и Нели Петкова. Същия ден от 17 часа ще се играе благотворителен мач между отбора на сърцето (Пацата и Миро от Биг брадър, Играта, Спенс, Кристо, Румънеца и Енчев) и отбора на Община Добрич, средствата, от който ще се дарят на детското отделение на добричката болница. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+