Добруджа се готви да спечели във Варна

Серията от дербита за жълто-зелените продължава с гостуване на Спартак.

Добруджа се готви да спечели във Варна

След като в предишния кръг победи шампиона Фрегата (Бургас), сега за Добруджа предстои ново дерби срещу пряк конкурент. В събота, 12 март, отборът от Добрич гостува на Спартак във Варна в мач от мъжката А хандбална група. Срещата е от 14.00 часа в зала "Черно море". Двата отбора са кандидати за медалите и се борят за по-предно класиране преди плейофите. Във временното класиране Добруджа е на второ място, а Спартак - на четвърто.



Изходът от срещате е непредвидим, това е едно от дербитата на сезона, смята Георги Андреев - президент и треньор на ХК Добруджа. Спартак привлече много класни играчи и през втория полусезон е по-силен от есента, но ние отиваме във Варна за победа, заяви той.

Всички хандбалисти на Добруджа са здрави и се готвят пълноценно за предстоящото гостуване.

След него за отбора, воден от треньорския тандем Георги Андреев - Светослав Божков, предстоят още 2 много важни седмици. През следващата в Бургас са мачовете от финалната четворка за Купата на България. На 1/2-финал Добруджа среща домакина Фрегата. Март - месецът на дербитата за Добруджа ще приключи с домакинство на лидера в мъжката А хандбална група Локомотив (Варна).