Даниел Петков: Висше аграрно училище ще задържи младите в Добрич

Даниел Петков е кандидат за общински съветник от листата на БСП в гр. Добрич. На 37 години, роден в гр. Добрич, семеен, с едно дете. Завършва висшето си образование в Аграрен университет Пловдив със специалност "Растителна защита" и Юридическия факултет на Великотърновски Университет "Св.св. Кирил и Методий" със спрециалност "Право". Получил е допълнителна квалификация в Национален Политически Институт "Димитър Благоев". Професионалния си опит развива в сферата на земеделието. Зам. областен управител на област Добрич през 2013-2014 г. Зам. председател на Младежко Обединение в БСП - област Добрич. В момента работи като юристконсулт в частна фирма.

Даниел Петков: Висше аграрно училище ще задържи младите в Добрич

Какъв е вашият основен ангажимент към гражданите на Добрич?
Даниел Петков: Всички 14 приоритета, които сме изложили в политическата си платформа, са от изключителна важност, но аз ще обърна особенно внимание на един от тях.
Смятам, че най-големият проблем на Добрич е свързан с липсата на млади хора, това че ние като община няма какво да предложим, за да ги задържим в нашия град. В тази възка ще спомена инициативата на БСП, която предприехме още през 2013 година, а именно откриването на висше аграрно училище на територията на областния град. Имах възможност да работя усилено по реализирането на тази инициатива и мисля, че за краткото време, в което изпълнявах длъжността зам. областен управител на област Добрич постигнахме много. Осигурихме сграден фонд, направихме всички необходими срещи с цел реализацията на проекта. Това са крачки за развитието на висшето образование в нашия град.
Ще работя усилено както и преди, за да може един ден Добрич да се гордее, че на територията му има висше аграрно училище, както и за развитито на агробизнеса като основен отрасъл. Тук е моментът да спомена и проблемите, които се случват с "Добрички панаир". Губим позиции и в това толкова важно за нашия град направлвние, което носи добри приходи за общинския бюджет.

Какви са очакванията Ви за предстоящите избори?
Даниел Петков: Свидетели сме на нещо, което може би никой не е очаквал, а имено участието на много млади хора в листата на БСП за предстоящите избори за местна власт. Това стана факт благодарение, както на ръководтвото на БСП Добрич, така и на нашия кандидат за кмет Мая Димитрова. Мисля че предложихме широк диапазон от млади специалисти в различни сфери, а те сами по себе си са носители на нови идеи.
Участието ни в листата е показателно за това каква посока е поела партията за реализиране на младите си хора, а какъв ще бъде резултатът ни зависи от гражданите на Добрич. Призовавам всички да упражнят правото си на глас.