Тервелски квартал ще се сдобие с фитнес на открито и детска площадка

Предстои обявяване на поръчка за избор на изпълнител на фитнес уреди за открито и съоръжения за игра на деца за старата част на кв. "Изгрев" в град Тервел.

Тервелски квартал ще се сдобие с фитнес на открито и детска площадка

За това Община Тервел кандидатства и получи финансиране от Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС). Избрана бе тази част на града, защото тя не е обновявана от създаването си през 80-те години на миналия век. Инвестиционната програма на Община Тервел за 2015 г. включва още два проекта за тази част от кв. "Изгрев" - за преасфалтиране на алеите и за изграждане на паркинг, нова алея и кът за отдих с беседка и барбекю – за този проект ще бъде подписан договор за изпълнение на 24 април.



Одобрения от ПУДООС проект включва доставка и монтаж на кростренажор, велоергометър и гребен тренажор за открити пространства, а така също и обособяване на кът за малки деца с тематична площадка "Транспортни средства" и пейки. Финансирането е на стойност 9 327,60 лв. Допълнително Общината ще вложи материали и труд за почистване и озеленяване на площадката – около 1 дка междублоково пространство между блокове 1, 4 и магазин за хранителни стоки.