Добрич - на второ място в страната по пияни и дрогирани шофьори

Във връзка с членството на България в европейската мрежа на службите на Пътна полиция и поетите ангажименти за участие в организираните от TISPOL инициативи, от 8 до 14 декември миналата година на територията на страната бе реализирана полицейска операция. Акцентът бе поставен върху установяването на нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества.

Добрич - на второ място в страната по пияни и дрогирани шофьори

По данни на ГД "Охранителна полиция" в хода на операцията са проверени общо 10457 шофьори на МПС. Установени са 115 нарушители - 109 от тях са шофирали след употреба на алкохол, а 6 - след употреба на наркотични или упойващи вещества. Извършен е и контрол за наличието на задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, съставени са общо 124 акта по Кодекса на застраховането.



По време на акцията са установени и редица криминални престъпления - 3 за притежание на наркотици; двама нелегални имигранти; трима обявени за издирване.

Общо проверените моторни средства са 12279. Най-много са засечените нарушения в Перник, следват Добрич и Шумен. Най-нисък процент нарушения пък има във Видин, Ловеч, Монтана, Разград, Силистра и Смолян.