Наградиха най-добрите спортисти и отбори на Добрич

Кметът на Община Добрич Детелина Николова награди най-добрите спортисти и отбори на града за 2014 година на церемония в хотел "Изида".

Наградиха най-добрите спортисти и отбори на Добрич

За втора поредна година на първо място гласувалите в анкетата - кметският екип, общинските съветници от спортната комисия, спортните клубове и спортните журналисти, класираха тежкоатлетът Йордан Атанасов.




Наградата прие президентът на Спортен клуб по вдигане на тежести "Добрич" Веселин Божков, тъй като брозновият медалист от европейското първенство за кадети днес участва на състезание във Варна.


Второто място в анкетата е за Георги Михайлов от Карате клуб "Самурай" - първи на Купа България и на държавното първенство за мъже на ката - както индивидуално, така и отборно. Той постигна и голям международен успех с второто си място на ката на откритото първенство на Турция.


На трето място се нареди боксьорът на Добруджа Мариян Момчев. През тази година той се класира първи на държавното лично отборно първенство и на Купа България.


Четвърти е волейболистът на лидера в мъжката Суперлига "Добруджа 07" Светослав Арнаудов.


Пети е борецът на "Добруджански юнак" - националният състезател Светослав Люцканов.

Лекоателетката на СКЛА "Добруджа 99" Радосвета Симеонова се нареди на шестата позиция.


Седмото място е за гюлетласкача от СКЛА "Добруджа 99" Николай Петров.


Следват двама хандбалисти на Добруджа - Венцислав Петров (на снимката) и Красимир Коев.


Десятката завършва с лекоатлета на СКЛА Добруджа Стоян Владков.


Мъжкият състав на волейболен клуб "Добруджа 07" получи купата за отбор на годината в Добрич. Тимът, воден от треньора Мирослав Живков, игра финал в турнира за купата, завърши шести в Суперлигата през изминалото първенство, а след есенния полусезон е начело в шампионата на България. След седем поредни първи места, за мъжкия състав на ХК Добруджа през тази година остана второто място в анкетата. Хандбалният тим игра финал за купата, класира се на четвърто място в първенството и отново представя България в евротурнирите. На трета позиция при отборите е Карате клуб Самурай - мъже, който през тази година спечели първите места на ката на държавното първенство и на Купа България.

Бяха връчени и две допълнителни награди. Деветгодишният шахматист Момчил Петков от ШК "Енергия 21" бе отличен за най-проспериращ млад състезател. Специална награда получи Милена Тодорова от Спортен клуб за хора с увреждания "Фаворит 2013". Тя спечели златни медали на параолимпийските игри във Варна и на Държавното първенство по спортна стрелба в Пловдив.

Очаквайте видеорепортаж от събитието и интервюта с най-добрите спортисти и треньорите на най-добрите отбори в емисията новини на телевизия Добруджа тази вечер (ТУК).