ОбС Добрич не разреши на „Свидетели на Йехова“ да строят молитвен дом

Вероизповеданието е депозирало такова искане в общината, но на своето редовно заседание днес, съветниците на Добрич не го удовлетвориха

ОбС Добрич не разреши на „Свидетели на Йехова“ да строят молитвен дом

Вероизповеданието има дарен от частни лица едноетажен имот по ул. „8-ми март“ в Добрич. Той е изграден върху общинска земя от 547 кв. м. с отстъпено право на строеж. Целият парцел е от близо декар, но досега не е разделян. Предназначението му е за обществено ползване. Искането на „Свидетели на Йехова“ до ОбС Добрич беше за разделяне на имота и надстрояване с втори етаж за молитвен дом.



По предложение на Иво Пенчев от ГЕРБ ОбС прие разделянето и обособяването на два имота върху терена, но не прие промяна на характеристиката на застрояването, т.е. надстрояване, като отреждането остана за обществено обслужване, както на застроената, така и на незастроената южна част.

През 2009 г. вероизповедание „Свидетели на Йехова в България“ получава като дарение от Николай и Нина Николови едноетажна сграда с предназначение „зала за обучение“, заедно с отстъпено право на строеж върху общински поземлен имот.