АБВ ще внесе със закон забрана за проучване и добив на шистов газ

АБВ ще внесе със закон забрана за проучване и добив на шистов газ
Ивайло Калфин ще оглави парламентарната група на АБВ, съобщи регионалният координатор на партията Яни Янев на пресконференция в Добрич днес. Партията ще окаже подкрепа на ГЕРБ за съставяне на правителство, но едва ли ще участва в коалиция.

На нея присъстваха проф. Иван Станков – народен представител от Добрич и активисти от структурите в областния център, Каварна и Балчик. Общо 28 клуба има „Алтернатива за българско възраждане“ в региона, като само в Добрич от вчера те са 23.


Калфин е избран и в преговорната група за съставяне на българското правителство, но заради участие в преговори за ПЕС, в неделя вместо него с ГЕРБ ще преговаря Румен Петков, заедно с Борислав Борисов и Росица Янакиева.Проф. Станков представи основните приоритети, по които АБВ ще преговаря с ГЕРБ – възраждане на икономиката; в сферата на здравеопазването - самостоятелна работа на НЗОК, без вмешателство на държавата; с минимална ставка от 4 лв. на час ще борят безработицата и проблемът с работещите бедни, като пенсионерите и младите майки също им са приоритет в социалната сфера; 5% от бюджета за образование и наука, като ударението е върху професионалното обучение; преразглеждане на цялата дейност на енергетиката, чрез анкетна комисия; решаване на демографския проблем.


Народният представител подчерта, че ще окажат подкрепа на ГЕРБ за съставяне на правителство, но за коалиция е много трудно да се говори.


Във връзка с местните проблеми, проф. Станков се ангажира да внесе закон за забрана за проучване и добив на шистов газ. Той заяви, че заедно с останалите си колеги – народни представители от Добрич, ще иска да бъдат обсъдени проблемите на добруджанци и начините за тяхното решаване.Милко Пенчев съобщи, че професорът ще има приемна за граждани в Добрич. На пресконференцията стана ясно още, че АБВ вече работи за местните избори догодина.  


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+