96 първокласници прекрачиха прага на СОУ "Димитър Талев" - Добрич

96 първокласници прекрачиха прага на СОУ "Димитър Талев" - Добрич
На 15 септември училищният двор на СОУ "Димитър Талев" отново се изпълни с усмихнати детски лица за откриване на новата 2014/2015 учебна година.

 


По традиция празничният ден започнa в 9.00 часа с издигане на националното знаме и под звуците на химна на Република България. Гости на тържеството бяха Божидар Божилов - главен секретар на Областна администрация - Добрич, Иван Колев - заместник-кмет на Община Добрич, Милко Пенчев - общински съветник, Райна Ташева от Областна управа, Камен Кущиев - регионален представител за Северна България на издателство "КЛЕТ България" ЕООД към Асоциацията на Кеймбридж училищата, представители на ЦДГ „Първи юни“ № 17, ЦДГ „Радост“ № 20 и ЦДГ „Зорница“ № 32.


От тази учебна година училището се присъедини към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – едно ново предизвикателство, което училищната общност приема с огромна радост и отговорност.


Най-вълнуващ бе празникът за малките първокласници. С вълнение прекрачиха свещения праг на родното училище 96 първокласници. За първи път те чуха  школския звънец. Поздравления към всички присъстващи ученици, учители, родители и гости поднесоха Весела Панчева – директор на училището и гостите на тържеството.


СОУ "Димитър Талев" ще затвърди позициите си на водещо училище в региона, което работи по международни проекти. Продължават дейностите по проекта "Медиация на конфликта, за да се оптимизира комуникацията в  образователната, социалната и културната среда" по програма "Учене през целия живот", секторна програма "Грюндвиг" на Центъра за развитие на човешките ресурси към Европейската комисия, в който участват партньори от 7 организации и институции от Испания, Италия, Румъния, Словения, Турция и България. От 21 до 24 октомври училището ще бъде домакин на работна среща, като ще бъдат обсъдени извършените дейности и постиженията през първата година на проекта, ще бъдат подготвени заключителните материали.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+