Приключенската фотоакадемия на Юри Чарийски на Камен бряг вече е международна

Приключенската фотоакадемия на Юри Чарийски на Камен бряг вече е международна
В продължение на шест дни участниците в приключенската лятна фотоакадемия ще се учат да работят с професионална техника и да документират красивата природа на Северното Черноморие.

При първите две издания на академията основно участие са взели деца от ОДК – Каварна. Във всяко следващо академията става все по-многобройна и разностранна от гледна точка на участниците.


Академията вече е с международен характер и в тазгодишното издание участие ще вземат 15 младежи от България и Австрия, а своите познания в областта ще предадат лектори и фотографи от Австрия и Англия.
Организатори на проявата са община Каварна, сдружение "Еко Норд“ и известният фотограф и преподавател в Университета по приложни изкуства във Виена - Юри Чарийски.


По време на приключенската фотоакадемия участниците ще имат възможността да работят с най-новата дигитална фотографска техника, апарати и апаратура, които в България тепърва ще бъдат на пазара, сподели Чарийски. Младежите ще се запознаят с основите на фотографията като изкуство – техниката, фотографските композиции и техники, със снимането на фоторепортажи по тема, заснемането и описанието на фото пътепис по тема.Приключението, част от еко фотоакадемията, тази година ще бъде страстният и чувствен танц - тангото. Тет Амая е бивш преподавател в Оксфордския университет, който ще дава безплатни уроци по танго. Вчера на откриването бе направена и първата неофициална тренировка, в която се включиха дори гости на Камен бряг.


Танцът е чудесен начин младите фотографи да се сближат и забавляват заедно, а уникалната природа на района допълнително ще подкрепи по най-добрия начин високите резултати от фотозаснемането на участниците.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+