България ще бъде домакин на световното първенство по тенис за журналисти

България ще бъде домакин на световното първенство по тенис за журналисти
37-мото издание на шампионата на планетата ще се състои от 31 август до 7 септември в курорта “Албена”

За отличията в престижната международна проява на кортотове у нас ще излязат колеги от печатни и електронни медии. Сряд тях ще са и едни от най-добрите ни българските журналисти, които триумфираха в националното ни първенство през юни в София. По регламент най-авторитетната тенис изява при журналистите се провежда всяка година в различна държава.


В юбилейната си 45-а година прекрасния ни курорт Албена, известен не само с копринения си пясък, но и с топлото си гостоприемство, приема за втори път световния форум. Първият бе през 2003-а. Тогава оценката на международната федерация AITJ бе отлична.


Сега се очаква да пристигнат над 90 състезатели от 15 държави. Сред тях личат имената на световни шампиони от предишни години, както и на състезател взел участие в последните 20 първенства. Надпреварата е индивидуална като състезателите са разделени във възрастови групи. За всички тях е предвидена и разнообразна съпътстваща програма, която ще им даде възможност да се запознаят с повече красиви места по родното ни Черноморие.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+