Двама каварненци се класираха за основната схема на турнира в Добрич

Двама състезатели от Каварна се класираха за основната схема на турнира по тенис за юноши до 18 г., който се провежда в Добрич и е от календара на БФТ.

Двама каварненци се класираха за основната схема на турнира в Добрич

Григориан Жеков премина квалификациите след успех с 6-1 6-1 над Атанас Савов от Варна, а Анастас Паянев елиминира Александър Гошев от Академик (Благоевград) с 6-1 6-3.



В другите два мача се получиха следните резултати - Камен Димитров (Велто Вн) - Симеон Петков (Младост Вн) 6-0 6-0 и Нанко Марков (ЛС) - Андриан Атанасов (Велто) 6-0 6-1.

От пресцентъра на домакините припомнят, че заявка за участие в "Изида къп" са направили близо 50 юноши и девойки от 20 клуба. В неделя от 11 до 12 ч. е записването за срещите от основните схеми, като веднага след жребия ще стартират мачовете от първия кръг на сингъл и двойки. Тенис клуб Изида ще бъде представен от трима юноши - Стефан Миланов, Михаил Йовев и Петър Тухчиев, както и от четири девойки - Калина Божилова - поставена под номер 2, Христина Дянкова - номер 6, Магдалена Радкова и Ася Атанасова. Основните схеми са от по 24 участници, двойките са по 12.