Кметът Детелина Николова заседава с Управителния съвет на Националното сдружение

Кметът на Добрич Детелина Николова участва днес в заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, което се провежда в Димитровград.

Кметът Детелина Николова заседава с Управителния съвет на Националното сдружение

Кметовете ще обсъждат позиции на Сдружението по проекти на Закона за изменение и допълнение на Административно-процесуалния кодекс, на Закона за кадастъра на имотния регистър и рамка за позиция на представители на НСОРБ в работна група за децентрализация на Национална програма „Асистенти на хора с увреждания”.



Изпълнителният директор Гинка Чавдарова ще представи резултати от отстояване позициите на общините по проекта на Закона за държавния бюджет и дейности на НСОРБ за подкрепа подготовката на общинските бюджети за 2014 г.

Ще бъде разгледано предложение за подпомагане на общински болници в отдалечени и рискови райони през 2014 г., както и текущ отчет за изпълнението на големи проекти на Националното сдружение. Кметовете ще отчетат дейността на делегациите в Комитета на регионите на ЕС и в Конгреса на местните и регионални власти в Европа. В края на заседанието ще се обсъдят актуални проблеми на общините в региона.