Треньор от Добрич ще помага на национал в подготовката му за световното

Една от големите звезди на българската лека атлетика Георги Иванов отново залага на Галин Костадинов.

Треньор от Добрич ще помага на национал в подготовката му за световното

Националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов ще проведе в Балчик и Добрич подготовката си за предстоящото световно първенство. Причината е желанието му в тренировките освен личния му треньор Борис Воденичаров, да участва и младият специалист от Добрич Галин Костадинов.



Георги Иванов пристигна в Добруджа веднага след като през уикенда стана балкански шампион в тласкането на гюле. До 10 август той ще се подготвя тук, след което се отправя към Москва. В руската столица ще се проведе Световното първенство по лека атлетика.

Националът на България е в отлична форма през последните месеци и това го прави реален претендент за призовите места на шампионата в Москва. В началото на годината Георги Иванов отново тренира в Добрич при Галин Костадинов за около месец. След това последваха множество успехи на национални и международни състезания, включително и победи над европейски, световни и олимпийски шампиони. Георги Иванов многократно е споделял, че е научил много от Галин Костадинов и качествената подготовка в Добрич е в основата на добрите резултати.

Георги Иванов е на 28 години, световен шампион за кадети и юноши в тласкането на гюле, участник на две олимпиади - в Пекин и Лондон. Добричлията Галин Костадинов, участвал на игрите в Атина през 2004 година, вече постига и сериозни успехи като треньор с хвърлячите в школата на СКЛА "Добруджа 99".