Момичетата на Добруджа 07 - втори в турнира

Волейболистките на Марица (Пловдив) спечелиха турнира в Добрич, в който сили премериха девойките младша възраст на четири силни школи, информират от пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07.

Момичетата на Добруджа 07 - втори в турнира

Домакините, водени от Милена Маринова заеха престижното второ място. Трети останаха състезателките на Казанлък волей, следвани от Бултекс (Варна). Двубоите си играха в модерната спортна зала УСШ в градския парк „Св. Георги”.



Добруджанки загубиха мача си срещу фаворитките от Марица с 0-3 гейма (19:25, 13:25, 11:25), но с цялостното си представяне дават надежди за класиране и на републиканските финали в тази възрастова група. Добричлийки се държаха напълно равностойно срещу отбора от Града на Тепетата само до второто техническо прекъсване на първия гейм. След това до края на срещата пловдивчанки диктуваха темпото и развитието на мача, като не оставиха съмнения, че са един от най-класните състави в България. Преди този мач и волейболистките на Казанлък волей преклониха глава пред силата на пловдивския състав, като загубиха също с 0-3 гейма (13:25, 24:26, 18:25).


Малка промяна в програмата по искане на състава на Казанлък волей не беше приета от ръководството на варненския Бултекс, който реши да не продължи с участието си в турнира.


„От името на ръководството на Добруджа 07 и треньорския ни щаб се извиняваме за объркването в програмата на варненския тим, но в крайна сметка това е приятелски турнир и целта бе всички отбори да направим ползотворни срещи. В името на волейбола е важно всички да бъдем приятели и да продължим да работим заедно за популяризирането и развитието на този прекрасен спорт”, заяви след турнира Милена Маринова.
Купите на всички отбори в турнира бяха връчени от Борис Халачев - отговорник за дамското направление в БФВ. Индивидуалните награди младите волейболистки получиха от националните състезателки Добриана Рабаджиева и Мария Филипова.


Крайно класиране:
1. Марица
2. Добруджа 07
3. Казанлък волей