Добрич се побратимява с Първомайск, Украйна

През юни 2012 година беше подписан Меморандум за международно сътрудничество, приятелство и културен обмен между градовете Добрич и Първомайск, припомни кметът Детелина Николова на заседанието на ОбС днес.

Добрич се побратимява с Първомайск, Украйна
На 3-ти април е получено предложение от кмета на град Първомайск –  Людмила Дромашко за международно сътрудничество между двата града, което да бъде скрепено с договор. Част от насоките за партньорство са договорени при посещение на официална делегация в Добрич.
 
Те  включват обмен на официални, културно-творчески, спортни делегации, както и групи лекари, учители, ученици, студенти и др., съдействие за установяването на преки приятелски и бизнес връзки, за развитието на туризма в Добрич и Първомайск, за създаването на условия за укрепване на икономическите и търговски отношения; обмен на информация в областта на градското управление и опит в организацията на местното самоуправление; изучаване на традициите, фолклора на България, българския език, етническите българи, живеещи в град Първомайск.
 
ОбС прие предложението за сътрудничество.