Община Добрич приема предложения за членове на Обществения съвет по култура

С решение от предходната сесия на Общински съвет - Добрич беше приет Правилник за организацията и дейността на Обществен съвет по култура към общината.

Община Добрич приема предложения за членове на Обществения съвет по култура
Той е консултативен орган на доброволни начала и се създава със заповед на кмета. Състои се от оперативно бюро и секции в областите: културно наследство и читалища, и сценични изкуства.

В състава на секциите се включват представители на културни институти и организации, фондации, неправителствени организации, творчески съюзи и асоциации в областта на културата, образователни институти, медии, изявени личности и експерти от сферата на културата и изкуствата.

Поименният състав на членовете на секциите се определя въз основа на постъпили писмени предложения до кмета на Община Добрич в срок до десет работни дни след влизане в сила на този правилник. Окончателният числен и поименен състав се определя със заповед на кмета.

Писмени предложения за членове на двете секции можете да подавате от 11 до 24 април 2013 г. вкл., в Информационния център на Община Добрич или на e-mail: kultura_dobrich@abv.bg.

С Правилника за организацията и дейността на Обществения съвет по култура можете да се запознаете от сайта на общината.