Партиите не се споразумяха за състава на РИК Добрич

На проведените днес консултации при Областния управител на Добрич политическите сили не постигнаха съгласие за ръководния състав на РИК.

Партиите не се споразумяха за състава на РИК Добрич
Областният управител Желязко Желязков проведе консултации относно състава на Районната избирателна комисия за провеждане на избори за народни представители.
 
На консултациите присъстваха упълномощени представители на: ПП ГЕРБ – Живко Мартинов; Коалиция за България – Недко Марчев и Надежда Василева; ПП ДПС – д-р Ердинч Хаджиев; Коалиция от партии „Синята коалиция - СДС, ДСБ, Обединени земеделци, БСДП, РДП" – Румен Чамурлийски; предизборна коалиция „Синята коалиция” /Иван Костов/ -  Милена Желева – Керанова; ПП ”Атака” – Атанас Атанасов; ПП НДСВ - д-р Георги Желев.  
    
РИК Добрич трябва да се състои от 13 членове, включително председател, заместник-председател и секретар, като съотношението между партиите и коалициите, е както следва: ПП ГЕРБ - шестима, „Коалиция за България" и ДПС - по двама, Атака, Синята коалиция и НДСВ - по един.
     
В хода на консултациите политическите сили внесоха поименно своите предложения за членове на РИК.
 
Кандидатурата за председател на РИК, предложена от ПП ГЕРБ, бе за адвокат Добромир Добрев. Присъстващите не направиха други предложения и постигнаха съгласие партия ГЕРБ да получи председателското място.

При обсъжданията на кандидатурите за позициите на зам. председател и секретар в ръководството на РИК, участниците в консултациите не се споразумяха.
    
В резултат на проведените дискусии, парламентарно представените партии и коалиции, не постигнаха споразумение за излъчване на заместник председател и секретар на РИК и съгласно Изборния кодекс,  протоколът с направените предложения ще бъде изпратен от Областния управител в ЦИК, която следва да назначи Районната избирателна комисия. Крайният срок е 27 март.