"България на гражданите" организира в областта дискусии на платформата си

Служебният кабинет трябва да изпълни 3 задачи: да се еманципира от Цветанов, за да проведе честни избори; да каже искрено какво е състоянието на страната - финанси, здравеопазване, образование, регионално развитие; да запази финансовата стабилност. Това заяви днес на пресконференция в Добрич Прошко Прошков - член на Националния съвет на "България на гражданите".

"България на гражданите" организира в областта дискусии на платформата си

В края на миналата седмица бе приета политическата платформа на "България на гражданите", която съдържа 31 неща, които ще променят нашия живот. От днес тези послания ще се обсъждат на срещи с бизнеса, браншови организации и неправителствения сектор във всички общини в Добричко, съобщи областният координатор Олга Задгорска. Движението продължава набирането на застъпници в областта за предстоящите избори. Те ще следят вотът на българския избирател да не бъде манипулиран. От 17 до 24 март ще се събират подписите за регистрации на партиите за изборите, като амбицията на местното ръководство на "България на гражданите" е в област Добрич броят им да е близо хиляда. Партията има изградени структри във всички общини в област Добрич. В две от тях предстои да бъдат утвърдени председателите. Вчера е открит офис на "България на гражданите" в Генерал Тошево.


 

Прошко Прошков - член на Националния съвет на "България на гражданите" обяви, че кандидатите за депутати на партията трябва да не са принадлежали към ДС. Залегнало е поне 2/3 от издигнатите в листите да се явяват за първи път на вот за народни представители. Всъщност процентът ще е по-висок, около 95%, уточни Прошков. Поне 1/3 от кандидат-депутатите ще са жени. Няма да има внедрени и спуснати от някого кандидати, няма да станем заложник на ничий интерес или олигарх, заяви Прошко Прошков. Той обясни една от мерките, които "България на гражданите" предвижда - въвеждане на единен код за всички лекарства, за проследимост от входа до клиента. Целта е да се предотвратят ДДС-измами. Известна верига аптеки има възможност да продава по-евтино, заради фиктивен износ, който е с протекциите на властта, заяви Прошков. Той коментира, че Министерски съвет взема решения на пожар, като дадените на ТИМ терени около Летище София. Правителството и парламента си докараха докрай лобистките неща, вместо да се съобразят с дневния ред, зададен от улицата, заяви Прошко Прошков.