Николай Ханзъров подреди самостоятелна изложба в Арт център Добрич

Изложба – живопис на Николай Ханзъров беше открита от кмета Детелина Николова днес в Арт център Добрич. Поредната самостоятелна експозиция на добричкия художник бе определена като празник на творческия порив и въображение, чувственост и духовност.

Николай Ханзъров подреди самостоятелна изложба в Арт център Добрич
Почитателите на изобразителното изкуство могат да се полюбуват на 27-те маслени платна – предимно пейзажи, сред които няколко маринистки и натюрморти.
 
img_6703_600 

Картината „Гемеджи махала” (кварталът на гемиите) е нарисувана на базата на скици от пленер в турския град Айвалък преди няколко години, сподели авторът. Като естетика и архитектурен план обаче те поразително се доближавали до тези в циганския квартал в Балчик, затова и работното заглавие „Пейзаж от Айвалък” е заменено с по-близко до нас.
 
img_6723_600 
 
Николай Ханзъров е обсебен от природата, признава, че тя го впечатлява изключително за творчеството му. Най-новата картина в експозицията, „още мокра”, е „Улов”, завършена тази седмица. Морето и всичко около него ме привлича – рибарите, трудът им, казва още Ханзъров. Още два пейзажа пълен реализъм привличат с магнетичната сила на морето – „Лодка” и „Зазоряване”. В изложбата има и картина от 2004 година, но непоказвана досега – натюрмортът „Никулден”.
 
img_6706_600_02 

Като цяло експозицията включва работи от тригодишен труд.  Авторът досега има над 12 самостоятелни и десетки колективни изложби.
 
img_6721_600_01