Циганите, поругали портретите на велики българи, били от Крушари

Тримата са от село Крушари и учат в транспортна гимназия в Добрич

Циганите, поругали портретите на велики българи, били от Крушари
Тримата цигани, които както съобщиха вчера национални медии се изгавриха с портрети на велики българи и предизвикаха буря от възмущение на стотици граждани във Фейсбук, са от Добрич. Те учат в Професионалната гимназия по транспорт и обслужване "Георги Бенковски" в града, съобщи зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов.
 
От Партия Атака, твърдят, че това са членове на турска рап група от с. Крушари, област Добрич. „Още утре ще посетим гимназията, за да изясним причините за гаврата, която тримата са си позволили", съобщи Костадинов, като уточни, пред "Дарик", че от ВМРО ще продължат да искат да се вземат мерки за справедливо наказание на поругателите и за пресичане на общото чувство за безнаказаност, обхванало ромската общност.

От ВМРО изпратиха вчера писмо до министъра на образованието Сергей Игнатов, в което се настоява за спешна информация как и защо е позволена случката. Войводите искат и незабавна проверка и информация от вътрешния министър за предприетите действия.

По информация на Костадинов портретите от снимката са сравнително нови. Такива са били раздадени преди 2-3 години на училища в цялата страна.

Националистите от Атака от своя страна са поискали разпознаване на „лицата, участващи в поредната циганска гавра с националното ни достойнство". Те са идентифицирани само за няколко часа. Оказва се, че това са членове на турска рап група от с. Крушари, област Добрич.

С тази информация председателят на Атака Волен Сидеров е изпратил сигнал до главния прокурор, сезиращ го за поредното кощунство с националната ни памет.

Тази вечер ВМРО организира марш срещу безнаказаната ромска престъпност, който тръгва в 18:30 часа от ъгъла на булевард „Ломско шосе" и улица „Бели Дунав" в столичния район „Надежда".