Съдят рецидивист за кражба на тави и унищожаване на готварска печка

Районен съд – Балчик ще разгледа утре наказателно дело срещу 58-годишния Ас. Анг. М. от Белия град. Районна прокуратура е повдигнала срещу него обвинения в кражба и унищожаване на чужда движима вещ.

Съдят рецидивист за кражба на тави и унищожаване на готварска печка

Разследването твърди, че на 13.06.2012 г. Ас. М. пиел бира на улица в Балчик, в непосредствена близост до дома на пострадалия. Подсъдимият видял, че вратата на дома му е отворена, а той отишъл на плаж. Ас. М. знаел, че в жилището има тави, за които предполагал, че са изработени от мед и се надявал да получи добра сума.



Той проникнал в имота и взел четири тави. Решил да вземе и металните елементи на готварска печка „Силтал”. С помощта на брадва, която се намирала в колата на пострадалия, подсъдимият започнал да нанася удари по печката. Целта му била да отдели металните елементи, но не успял. Ас. М. предположил, че собственикът на жилището може да се върне и си тръгнал, като взел само тавите. Продал ги в пункт за изкупуване на отпадъци от черти и цветни метали за сумата от 6,48 лв.


В досъдебното производство Ас. М. се е признал за виновен по обвиненията, за които е бил привлечен да отговаря.


Назначената съдебно оценителна експертиза показала, че стойността на четирите тави възлиза на 88,40 лв., а на готварската печка е 252 лв.


Ас. М. има начално образование, не е семеен, работи периодично в строителството, осъждан е многократно.