Кметът Детелина Николова участва в годишната среща на местните власти

Кметът на Добрич Детелина Николова и председателят на общинския съвет Ангел Табаков участват в VІІІ–та годишна среща на местните власти. Форумът се провежда от 14 до 16 октомври в Пловдив.

Кметът Детелина Николова участва в годишната среща на местните власти
Предстои в неговата работа да се включат президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, Цветан Цветанов - заместник министър-председател, министър на вътрешните работи, Симеон Дянков - заместник министър-председател, министър на финансите, Тотю Младенов - министър на труда и социалната политика. Те ще представят националната визия за развитие на местното самоуправление.
 
Кметът на Добрич Детелина Николова ще представи доклади, свързани с „Енергийна ефективност на общините – прилагане на ефективни механизми за постигане на целите 20/20/20 на местно ниво” и „Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси – инвестиции в хората”.
 
Програмата предвижда дискусии по актуални въпроси в работата на общинските администрации, „Еврофондовете - реалности и поуки” и др. Ще бъдат обсъдени и изпълнението и проблемите по ОП „Регионално развитие" и ОП „Развитие на човешките ресурси", както и въпроси от Планов период 2014 - 2020 - потребности и бъдещи приоритети. Акцент на форума ще бъде и темата „130 години българско законодателство - поуките от миналото и предизвикателствата на бъдещето". В края на форума ще бъдат връчени и наградите на НСОРБ за 2012 г.