Уволниха шефа на ВиК - Добрич

Екип от специалисти ще ръководи дружеството, режим на вода няма да има. Лично премиерът Бойко Борисов е разпоредил уволнението на Дамян Калчев.

Уволниха шефа на ВиК - Добрич

Ситуацията в област Добрич вече не е тревожна, водоснабдяването е възстановено, а режим няма да има, съобщи в тошевското село Росица днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.


 

Тя лично е водила преговори в петък с ръководството на Енерго-про, след които със заем са били погасени 50% от задълженията на ВиК - Добрич за ток. За останалата половина е постигната договорка за разсрочено плащане.

 

Водното дружество предприема мерки за ограничаване на разходите за ел.енергия и за събиране на вземанията си.

 

Трябва да се оптимизират разходите и персонала на ВиК - Добрич, дружеството не се управлява добре и ръководителят му ще бъде освободен, заяви още министър Павлова.

 

До назначаването на нов шеф, кризисен щаб, съставен от екип от специалисти, включително и от други райони на България, ще управлява ВиК - Добрич.

 

Сезирала съм прокуратурата за крайната мярка на електроразпределителното дружество още в четвъртък, съобщи Лиляна Павлова.

 

Тя коментира, че мрежата в Добрич е изградена от големи тръби, защото е била проектирана така, че 80% от потреблението на вода в града да бъде от индустрията. Такава обаче в Добрич днес почти няма и вече гражданите ползват 80%, а предприятията само 20%.