Президентът ще види в Добрич и ... как се отстранява ВиК авария

Колкото и добре да си подготвен за една президентска визита, има неща, които са извън контрола на човека. Като капризите на времето ... или ВиК авариите.

Президентът ще види в Добрич и ... как се отстранява ВиК авария

Днес (понеделник), в 15.00 часа, президентът Росен Плевнелиев ще започне посещението си в нашия град от Архитектурно-етнографския комплекс “Стария Добрич”.


 

По ирония на съдбата там, пред кметската къща, след малко започва отстраняването на ВиК авария. Това ще доведе до спирането на водата в Стария Добрич.

 

Припомняме, че държавният глава ще се запознае с изпълнението на проекта “Йовковият Добрич - съвременна туристическа дестинация”. Той цели да се реставрират и консервират културните паметници в града, което ще стимулира културно-историческия туризъм в общината.

Президентът Росен Плевнелиев ще разгледа ателиетата на занаятчиите в “Стария Добрич”.

 

Той ще посети Дом-паметник "Йордан Йовков" и къщата-музей на известния български писател. Те са паметници на културата с национално значение и сред стоте национални туристически обекти в България.

 

Президентът Плевнелиев ще посети също Етнографската къща, храма „Св. Георги” и Музея по нова и най-нова история в града.