Идеята да служим на обществото продължава

Това заяви за Добрич Онлайн новият президент на Ротари клуб Добрич Нейчо Нейчев

Идеята да служим на обществото продължава

Той встъпи в длъжност снощи и пое щафетата от пастпрезидента Павел Павлов. През мандат 2012 - 2013, Ротари Добрич ще продължи с инициативите, които традиционно организира и финансира - конкурсите, насърчаващи млади таланти в различните видове изкуства; изданието "Дарования", чиято нова визия ще бъде изненада, съпътствано от големия ежегоден Коледен концерт на Добрич; благотворителни балове за Рождество Христово и Деня на Ротари.


 

В най-близка перспектива е оборудването на интерактивна класна стая в библиотеката, която ще се ползва от всички преподаватели и ученици в града. За целта бяха събрани 20 хил.лв. в благотворителна вечер преди 10 дни. По предварителни разчети средствата ще стигнат за най-скъпата част от оборудването - интерактивната дъска и проектора, съобщи Нейчев. Идеята е до началото на новата учебна година кабинетът да бъде открит.

 

Освен това, дарението от 30 картини, което ротарианци направиха навръх рождения си ден на Хуманитарна гимназия, ще бъде подредено в подходяща атмосфера в училището. Експозицията ще бъде открита за първия школски звънец.

 

"Идеята да творим благотворителност и да служим на обществото продължава", сподели още Нейчо Нейчев и припомни, че 33-ма добричлии в Ротари клуб Добрич работят за осъществяването й. 

 

p6250075_600