Турски отбор доминира на първия старт в Добрич

Трима колоездачи на турския клуб Брисаспор окупираха призовата тройка в 60-километровия критериум за купа "Димитър Колев", който е първи старт от програмата на международната надпревара Гранд при „Добрич”.

Турски отбор доминира на първия старт в Добрич

Победител стана Али Раза, следван от съотборниците си Кемал Кючюкбай и Георги Георгиев. Призовата шестица допълниха Кристиян Ловашу от румънския Туснад, следван от национала на северната ни съседка Михаел Гросу и Евгени Балев, който също защитава цветовете на Туснад.


 

izida_koloezdene3_600 


Класирането бе извършено въз основа на изминатите обиколки и от броя точки от спринтовите обиколки. За победата си Раза, който събра 16 точки, прибра лъвския пай от 600 евро. Общият награден фонд за старта бе 1500 евро. Най-добрите бяха наградени от Николай Колев – син на колоездачната легенда от Добрич Димитър Колев. Домакините от Изида зарадваха многобройната публика с фланелки и сладоледи.  

 

izida_koloezdene5_600 


Днес (петък) ще се проведе масов старт с дължина 170,1 км, в който участниците ще имат възможност да спечелят точки за международната ранглиста. Състезателите ще потеглят в 14 часа до Съдебната палата в Добрич.

 

izida_koloezdene4_600