Най-големите онлайн зали за покер с данъчни измами, българин замесен

Всичко гърми и трещи не само в покер света, но и в международните новини, след излязоха наяве шокиращи обвинения срещу топ онлайн покер залите PokerStars, Full Tilt Poker и Absolute Poker,информира Си Ен ЕН.

Най-големите онлайн зали за покер с данъчни измами, българин замесен

Според MarketWatch.com основателите на PokerStars, Full Tilt Poker и Absolute Poker са обвинени в банкови измами, пране на пари и нелегални залагания. Издадени са и ограничителни заповеди за запориране на над 75 банкови сметки, използвани от онлайн покер компании и техните платежни оператори, както и за пет интернет адреса.


 

Това е леден душ за цялата онлайн покер индустрия и преди всичко сега е много важно да се събере обективна информация и да се внимава с излишното разпръскване на слухове. Обстановката и без това е достатъчно гореща.

 

Обвиненията: Министерството на правосъдието на САЩ пусна прессъобщение с 11 обвинения, в което фигурират Isai Scheinberg, Raymond Bitar, Scott Tom, Brent Beckley, Nelson Burtnick, Paul Tate, Ryan Lang, Bradley Franzen, Ira Rubin, Chad Elie, и John Campos. Scheinberg и Tate, които са идентифицирани като представители на PokerStars, Bitar и Burtnick на Full Tilt Poker, а Tom и Beckley на Absolute Poker. Lang, Rubin, Franzen и Elie са хората, "въртяли" платежните инструменти.

 

Обвиненията са базирани на Illegal Gambling Business Act от 1955 и на Unlawful Internet Gambling Enforcement Act от 2006. Обвиненията са същите, както към платежни инструменти, използвани от сайтове, които бяха затворени.

 

Според австралийският в-к Courier-Mail българинът Даниел Цветков съдейства на федералните адвокати в Ню Йорк по случая. Цветков беше арестуван на 16 април миналата година в Лас Вегас и му бяха предявени същите обвинения, както в настоящия случай за превод на $523 милиона печалби от интернет залози през собствения му платежен инструмент Intabill. Макар че първоначално му беше отказана гаранция заради риск от укриване, според Courier-Mail той е бил освободен под гаранция през август след сделка с властите, след което Даниел е бил настанен в секретна квартира в Ню Йорк.

 

Днешните арести вероятно имат за цел да се събере повече информация за операциите на големите онлайн покер зали.