Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 16 до 21 септември

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Йордан Дейков от Добрич завоюва три бронзови медала на Републиканското първенство по силов трибой – трети кръг, в Хасково. 


2 530 лева дариха ученици, учители и родители в подкрепа за лечението на малката Александра Кръстянина в първия учебен ден. 

Тържествено откриха новата учебната година в СУ "Св. св. Кирил и Методий"ЧСУ „Леонардо да Винчи”,  Основното училище “Никола Йонков Вапцаров”, СУ „Димитър Талев” и Професионалната гимназия по аграрно стопанство

Кметът на Генерал Тошево откри учебната година в СУ "Никола Вапцаров" и ПГЗ „Тодор Рачински“. 

С много трепет и вълнение днес 100 първокласници в Община Каварна за пръв път прекрачиха прага на класната стая. 

По повод началото на учебната година и 35-годишния си юбилей, СУ "Г. Ст. Раковски" получи специален подарък - портрет на своя патрон. 

Община Добрич ще кандидатства по Ограничена покана за подбор на проекти „Младежките центрове: Мощен фактор за местно развитие“, програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“. 

Дамите от клуб Инър Уийл в Добрич зарадваха първокласници със светлоотразителни жилетки, осигуряващи тяхната безопасност. 

Общинският съвет на Добрич завърши мандата със снимка за спомен.

Главният художествен ръководител на ПФА “Добруджа” Стоян Господинов тази година ще бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич, реши Общинският съвет. 

С вълнение 150 деца започнаха новата учебна година в ДГ „Първи юни“ №17 в Добрич 

Местна коалиция ВМРO, ГЕРБ, СДС е подала документи днес за рагистрация в изборите за общински съветници и кметове в Общинската избирателна комисия в Балчик. 

Деян Димитров е кандидатът на БСП за кмет на Община Шабла. 

Движението за права и свободи издига кандидати за кметове на 3 общини в областта.  

Местните структури на ВМРО издигат за кмет на град Добрич адвокат Детелина Симеонова – изявен юрист, председател на гражданско сдружение с активна позиция по важни за обществото теми.  

Община Добрич е подготвила вълнуващ концерт за Празника на града – 25 септември, който отново ще допринесе за празничната атмосфера и ще докосне публиката. 

Фондация „Св. Николай Чудотворец“ отбеляза своя 22-ри рожден ден 

По повод вековният юбилей награждават 80 футболисти, треньори и деятели с принос за развитието на популярния спорт.

Йордан Йорданов представи номинациите си за общински съветници за предстоящите местни избори

Регионална библиотека „Дора Габе” получи дарение от шест програмируеми интерактивни играчки „Пчела робот” (Blue-Boot, Bee-Bot) по проект "Генерация Код" на Фондация "Глобални библиотеки-България". 

Двама са допуснатите кандидати до защита на концепция и събеседване за длъжността директор на Регионалния исторически музей.

Официално червената бюлетина за издирване на Желяз Андреев от Интерпол е свалена.

Пътуващото автокино ще гостува в Добрич този месец.

Състезателят на добричкия клуб по карате „Самурай“ Пеньо Пенев завоюва бронзов медал в силния международен турнир „Будапеща опън“. Добруджанецът беше включен в състава на България, който ще мери сили на световното първенство в Чили в края на октомври. 

Започна ремонтът на крайбрежния път между Балчик и Каварна.  

24 участници, сред които читалища, обществени организации и частни производители от община Шабла взеха участие в Празника на плодородието. 

Фестивал „Хлябът, който ни свързва” се проведе в Добрич.