Йордан Йорданов представи номинациите си за общински съветници за предстоящите местни избори

За силно, а не силово управление се обяви настоящият и кандидат кмет за втори мандат на Община Добрич Йордан Йорданов. Неговата кандидатура е издигната от Местна коалиция България на гражданите (ДБГ, ССД,НДСВ, ГН)

Йордан Йорданов представи номинациите си за общински съветници за предстоящите местни избори

„Когато преди четири години се кандидатирах за кмет на Добрич, бях убеден, че градът се нуждае от промяна. Промяна в мисленето и начина на вземане на решения и разбира се тяхното изпълнение от страна на местната власт“, заяви по време на представянето на номинациите за общински съветници кметът Йордан Йорданов. 



В защита на думите си той припомни, че проектът за подмяна на ВиК системата е трябвало да започне много отдавна, а през 2015 г. все още не е имало дори одобрен проект. В резултат на действията на настоящия кметски екип за по-малко от две години са били подменени над 80 километра водопроводна мрежа, а над 35 улици са били цялостно преасфалтирани.

„Аз и моят екип съживихме националната програма за саниране, като над 40 многофамилни жилища са в процес на саниране или вече са изцяло обновени. Успяхме да привлечем близо 190 млн. лева средства от ЕС, с които ремонтирахме детски градини, училища, улици, тротоари“, допълни Йордан Йорданов.  В изказването си той обърна внимание и на социалните проекти, които Община Добрич е осъществила през последните четири години, защото грижата за хората на Добрич е била водещата мотивация за него и екипа му. 

Според Йорданов целта на всички е била по-добра екологична среда, по-добра инфраструктура и повече инвестиции за града ни. По думите му преди четири години той е заварил изостанал и с много пропуснати ползи град. Йорданов изрази пълната си увереност, че Добрич, с правилното управление и верните хора в него, може да навакса това изоставане. 

Листата с номинации за общински съветници е изключително богата, заяви Йорданов, като в нея има представители на повечето важни общности в града: юристи, финансисти, лекари, учители, инженери, спортисти, еколози и др.  

В края на изказването си кметът Йордан Йорданов призова всички заедно да продължим промяната на Добрич.