Известни са имената на повечето участници в звездния мач за 100-годишнината на футбола в Добрич

По повод вековният юбилей награждават 80 футболисти, треньори и деятели с принос за развитието на популярния спорт

Известни са имената на повечето участници в звездния мач за 100-годишнината на футбола в Добрич

Вече са известни имената на голяма част от състезателите, които ще вземат участие в демонстративния мач между звездите на „Добруджа“ от близкото минало и тези на България, с който ще бъде отбелязана 100-годишнината на футбола в Добрич. Футболният празник е насрочен за 24 септември /вторник/ от 17,00 часа на стадион „Дружба“. По спортен екип на терена ще бъдат видяни обичани футболисти, оставили отпечатък в сърцата на верните привърженици на великата игра в региона и цялата страна. За селекционер на отбора с жълто-зелени фланелки е поканен Петър Жеков, който ако не може да пристигне в града ще бъде заместен достойно от Кольо Марков. А тимът на България ще бъде воден от треньор №1 на ХХ век у нас - Димитър Пенев. Поканата към Стратега от Мировяне е отправена персонално от Светослав Петров – настоящ гл. мениджър във ФК „Добруджа“ и основен двигател за провеждане на футболната шоу-среща. В селекцията на Пената попадат Даниел Боримиров, Радостин Кишишев, Златко Янков, Гошо Гинчев, Бончо Генчев, Елин Топузаков, Станислав Ангелов, Георги Чиликов, Христо Йовов, Ради Здравков, Валентин Станчев и Марин Петров. Заради спешен ангажимент мястото на Георги Иванов – Гонзо ще бъде заето от Ясен Петров.
Напълно според очакванията списъкът с легендите на „Добруджа“ е далеч по-дълъг. Под рамката ще застанат Недко Недев, Свилен Симеонов и Красимир Колев. Последният е дал дума, че ще се прибере специално от Англия за юбилея. Най-опитен на терена ще е Никола Конанов – рекордьорът по мачове с екипа на „Добруджа“. Той ще бъде подкрепян от други местни таланти в лицето на Милен Петков и Галин Иванов. Списъкът допълват, извелите тима до 7-ото място в „А“ група - Венко Попов и Емил Равначки, голмайсторите с убийствен мерник Румен Стоянов и Петре Григораш. Те ще бъдат подхранвани с ювелирни пасове от рекордьора по голове и астистенции за „Добруджа“ в елита Диян Божилов. Капитанската лента ще бъде поверена на Валентин Пейчев, който в отбрана ще има подкрепата на Румен Славов, Светослав Кръстев, Сергей Димитров, Станислав Стоянов, Сашо Ангелов. В игра ще се появят също Атанас Стефанов /Баницата/, Валентин Ангелов, Минчо Кондов, Венцислав Желев, Димитър Василев, Димитър Недялков. Травми няма да позволят на Николай Тодоров /Кайзера/ и Симеон Чилибонов да покажат част от уменията си, но те ще подкрепят съотборниците си от резервната скамейка. Рекордьорът по мачове за „Добруджа“ в „А“ група Румен Боев няма да присъства, като той ще бъде заместен от синът си. Преди началният съдийски сигнал на шоу-мача ще бъдат наградени наградени бивши футболисти, треньори и деятели. Изготвен е списък с 80 човека, които ще получат грамоти и юбилейни значки с емблемите на ФК „Добруджа“ и община Добрич. А възпитаниците на клуба, достигнали до националния отбор на България, ще бъдат удостоени със златни значки на БФС.

Светослав Петров, който ще бъде също на разположение на треньорите, призова обществеността да присъства на двубоя и да изпита положителни емоции. По пози начин ще отдадем признателност към клуба и към хората, които са били част от ФК „Добруджа“ през годините. Неслучайно и входът за зрители е свободен, подчерта юношата на „жълто-зелените“.

Селекционерът на ветераните Кольо Марков сподели, че е без значение кой ще се появи в игра, а по-важното е футболистите да изпитат отново състезателната тръпка и да се слеят с празничната атмосфера. Ако даден състезател съумее да покаже специфично техническо изпълнение и да заинтригува, това ще е награда за всички по трибуните, е категоричен треньорът на отбора от набор `1968 на „Добруджа“, станал за първи път в историята на клуба шампион на България.