Днес фондация „Св. Николай Чудотворец“ отбеляза своя 22-ри рожден ден

Днес фондация „Св. Николай Чудотворец“ отбеляза своя 22-ри рожден ден
Фондация „Св. Николай Чудотворец“, с председател Мария Методиева, е създадена на 19 септември 1997 година от група съмишленици.

Днес „Св. Николай Чудотворец“ отбеляза своя 22-ри рожден ден.


Един от проектите на фондацията е социалното предприятие “Чудната градина”, в което работят младежи с интелектуални затруднения в Добрич.


“Честит да ни е рожденият ден! Фондацията стана на 22 години! Пожелахме си още поне толкова да я бъде “Чудната градина” - нашият най- значим и смислен проект”, написаха в социалната мрежа от предприятието.От създаването си  досега фондация „Св. Николай Чудотворец“ е работила с множество проекти, с които е финансирала застъпнически дейности, обучения за специалисти  в социалната сфера, родители на деца с увреждания и самозастъпнически групи.


От 2004 година фондацията е член на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения, национално представена организация. Фондацията разработва първия в България пилотен модел за заместваща грижа, като представя резултатите в Агенцията за социално подпомагане.


Фондацията сваля първите запрещения в страната, което е прецедент в съдебната система на България и в цяла Източна Европа. Заради тези успехи, в края на 2006 година, Централата на ООН в Женева решава да ознаменува Международния ден за правата на хората с увреждания с представители на фондацията - Милена Стоянова, първото момиче със свалено запрещение и Мария Методиева, председател на „Св. Николай Чудотворец“.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+