Пеньо Пенев загря за световното с бронз в Будапеща

Добричкият каратека единствен ще защитава името на страната на „ката“ в Чили

Пеньо Пенев загря за световното с бронз в Будапеща

Състезателят на добричкия клуб по карате „Самурай“ Пеньо Пенев завоюва бронзов медал в силния международен турнир „Будапеща опън“. Добруджанецът беше включен в състава на България, който ще мери сили на световното първенство в Чили в края на октомври. П. Пенев се добра до третото място в коронната си дисциплина „ката“. Любопитното е, че той е трябвало да излезе на татамито броени минути преди първата си среща в унгарската столица, тъй като автобусът с българската група се е забавил по пътя.



Президентът и старши треньор в СК „Самурай“ сенсей Димитър Христов заяви, че представянето на Пеньо в Унгария е обнадеждаващо, имайки предвид демонстрираната форма и петте кръга, през които е преминал. Още по-хубавото е, че той няма здравословни оплаквания и подготовката му за шампионата на планетата до 21 години преминава по график. Както е известно, световното първенство ще се проведе в Чили от 19 до 21 октомври. Тъй като той навършва 20 години, открива му се шанс да покаже в най-голяма степен качествата си и едно класиране в 8-цата в Южна Америка ще е успех, както за него така и за клуба, сподели наставникът.

Известно стана още, че през ноември добричкият клуб е одобрен да домакинства турнира за Купата на България по карате за всички възрасти. Разпределението на призовите места и медалите ще стане в комплекс „Аквалайф“ в Кранево, предоставящ на едно място отлични условия са спортна изява и възстановяване.