С пчели-роботи ще програмират децата в библиотеката в Добрич

Регионална библиотека „Дора Габе” получи дарение от шест програмируеми интерактивни играчки „Пчела робот”(Blue-Boot, Bee-Bot) по проект "Генерация Код" на Фондация "Глобални библиотеки-България".

С пчели-роботи ще програмират децата в библиотеката в Добрич

Малчуганите от 4 до 8 години ще могат сами да програмират действията на пчеличките. Забавното обучени,  освен формиране и затвърдяване на знания, ще даде възможност за надграждане на пространствената ориентация на децата и ще провокира тяхното логическо мислене. Действията на пчеличката се задават с помощта на няколко бутона, разположени върху горната повърхност на играчката, които са достатъчно ясно означени, за да предложат изключително опростен интерфейс за общуване с детето и дават възможност за програмиране на 40 стъпки. Управляемата играчка подпомага дейността на детския учител в посока интегриране на нови технологии и методи на работа.


В рамките на Европейската седмица на програмирането, която през 2019 г. ще бъде от 7-ми до 20-ти октомври 2019 г. в библиотеката ще се проведат образователни занимания с деца на възраст от 4 до 8 години.

За децата от 8-14 години библиотеката предлага занимания по забавно програмиране с роботите Финч, дарени също от Посолството на САЩ чрез Фондация "Глобални библиотеки-България".

Библиотеката е отворена за сътрудничество с детски градини и училища след предварителна заявка. Телефон за контакт: 058 / 602574, сектор Работа с деца