Първокласниците на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ ще се грижат за младо дърво до своето завършване

17 първокласници прекрачиха прага на Основното училище “Никола Йонков Вапцаров”, с директор Тошко Керанов, за първи път днес.

Първокласниците на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ ще се грижат за младо дърво до своето завършване

От училищното ръководство дават началото на традиция, в която първокласниците ще се грижат за младо дърво до своето завършване на седми клас. Дървото е посадено в двора на учебното заведение. По този начин учениците ще се научат да полагат грижа за природата и същевременно ще се забавляват. 




Общият брой на децата в учебното заведение тази година е около 175, като от тях 22 са в подготвителната група, а 17 са първокласници. 


По повод първия учебен ден в двора на училището се събраха ученици, учители, родители и гости, а официалните лица бяха общинският съветник Боян Саркизов и експерт от дирекция "Хуманитарни дейности" на Община Добрич Живко Тодоров.



Учениците представиха програма с песни и рецитиране на стихотворения. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха и от ансамбъл „Златна Добруджа“ с художествен ръководител Коста Георгиев. 




Живко Тодоров връчи поздравителен адрес на директора Тошко Керанов във връзка с откриването на учебната година от името на кмета на Добрич Йордан Йорданов. 

“Знанието и познанието са много важни за вашето бъдещо добруване. Пожелавам усилен труд за усвояване на всички знания”, каза Боян Саркизов на вапцаровците.


В ОУ „Н. Й. Вапцаров“ има трима нови преподаватели, тъй като предишните са достигнали пенсионна възраст. Новите попълнения на колектива са Илия Манов, преподавател по Български език и литература, Христо Станев, учител по История, и Тереза Карамузова по Биология и Химия. 

Учебната година започва с изцяло освежена фасада на училището и класните стаи, а тази на пети клас е напълно реновирана. Благодарение на дарители и труда на класния ръководител на петокласниците Георги Минков, преподавател по Физическа култура и спорт, стаята е с изцяло нов вид. Тя е боядисана, с нови мебели, ламинат, чинове и столове. При обновяването труд са положили и част от родителите на децата. 




На първия етаж в училището е монтирана филтрираща чешма, осигурена от „Ротари клуб“ в Добрич. 


Припомняме, че през миналата учебна година на външната физкултурна площадка бяха направени ограждения, за да не излизат топките извън двора, когато учениците спортуват. Освен това оградата на учебното заведение беше боядисана. Подменени са и 100 квадратни метра от покривната конструкция на учебното заведение. Дейностите по обновяването бяха реализирали със средства на училището от преходен остатък.