Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 27 до 31 май

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Добрич Онлайн направи сравнение между трите водещи политически партии за областта при 100% обработени протоколи на СИК от изборите за членове на Европейския парламент с резултатите от същите избори през 2014 година.



Средната брутна месечна работна заплата за месец януари 2019 г. е 898 лв., за февруари - 905 лв. и за март - 933 лева.

Деца от добричкия карате клуб "Вълк", с треньор Стоян Димов, са спечелили два сребърни и два бронзови медала на Световно първенство в Букурещ, Румъния. Общинският съвет на Добрич награди спортистите с грамоти за постигнатите резултати. 

На редовното си заседание Общинският съвет на Добрич даде съгласие за инвестиция в медицинска апаратура и ремонтни дейности в ДКЦ I.

Официалното откриване на Националния фестивал на любителските театри с международно участие "Каварна 2019" ще бъде на 2 юни в 19 часа. В него участие ще вземат представители на 20 града.

Кметът на Община Шабла, Мариян Жечев, подписа договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ реконструкция и рехабилитация на улици в града.

560 лева дариха общинските съветници в Добрич за Десислав Димов. Преди 18 години Десислав Иванов претърпява катастрофа, вследствие на която получава тежка гръбначно-мозъчна травма и се обездвижва напълно от кръста надолу.

Популяризират Добрич като туристическа дестинация. На редовно заседания Общинският съвет на Добрич даде съгласие за планиране на сумата от 5 600 лева за информационно и рекламно обслужване.

Държавният културен институт “Културен център "Двореца" е бил представен в петото издание на Европейски панаир на замъците и дворците в румънския град Хунедоара.

На 2 юни, за 14-а поредна година спортна зала „Олимпиада“ в крайморския град ще е домакин на XIV Международен турнир по карате за Купата на Каварна.

2 милиона лева предвиждат за промяна на облика на пазара в Добрич. Община Добрич обяви обществена поръчка за архитектурния конкурс за изработване на нов проект на кооперативния пазар.

Депутатът от ГЕРБ Пламен Манушев е готов да подаде оставка като областен координатор на политическа партия ГЕРБ в Добрич след резултата на областта от провелите се европейски избори, ако такава му бъде поискана.

Наградата „Йордан Парушев” беше връчена на сесия на Общинския съвет на Добрич от председателя Иво Пенчев на двама абитуриенти от ЕГ „Гео Милев”. Тазгодишните носители на високото отличие са Петър Цонев и Камелия Пейкова.

Община Добричка е одобрена по проектно предложение „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“ по оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

Община Тервел ще разкраси града с прекрасни и благоуханни цветя от Социалното предприятие Чудната градина на фондация „Николай Чудотворец” в Добрич.

Седем села в община Генерал Тошево са на воден режим от половин година. ВиК спира водата на абонатите в най-активните часове, заради върховата енергия, която трябва да плаща за изпомпването й. Водохранилищата, от които преди селата са черпили вода при аварии, днес са празни.

Договори, за около 20 милиона лв. за подобряване на инфраструктурата, са разписани по Европейски програми в Община Генерал Тошево от началото на мандата на сегашното управление.

На последното заседание на Общинския съвет на Тервел е бил приет Правилник, с който Общината  ще подпомага семейства и двойки, които имат репродуктивни проблеми.

Фестивал "Етнопалитра" се състоя днес в Архитектурно-етнографския музей „Стария Добрич“.