Здравословни и автентични продукти на фестивала „От българско, по българско за нашата трапеза“ в Добрич

Откриха фестивала „От българско, по българско за нашата трапеза“

Здравословни и автентични продукти на фестивала „От българско, по българско за нашата трапеза“ в Добрич

Той е разположен на скейт парка в Добрич. Посетителите могат да открият 17 щанда с интересни продукти на производители от Добрич и региона. 




Фестивалът е организиран по проект на Асоциация на земеделските производители в България „CAP – HОТ SPOT“, изпълняван с финансовата подкрепа на Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ към Европейската Комисия. Съорганизатори е Община Добрич.


Кметът на Добрич Йордан Йорданов припомни за времето, когато градът ни е носил името Хаджиоглу Пазарджик и е бил оживен земеделски и търговско-занаятчийски център. „Радвам се, че се връщаме към нашите корени и заедно с Асоциацията на зърнопроизводителите в България успяваме да направим нещо, забравено назад във времето, но същевременно и актуално“, каза той. 


На откриването присъстваха още Таня Равшниа и Ивайло Тодоров от Асоциацията на земеделските производители в България и директорът на Професионалната гимназия по аграрно стопанство инж. Господин Господинов. 

За доброто настроение, на откриването на мероприятието, се погрижиха талантливи деца от Добрич.


На фестивала „От българско, по българско за нашата трапеза“ посетителите имат възможността да открият различни продукти, като пчелен мед, цветя, пъдпъдъчи яйца, подправки, натурални сокове, подправки, ръчно изработени шевици и много други. 



Сред интересните щандове е този на Марияна Михайлова и Георги Ангелов. Техният основен бизнес е свързан с обувно ателие. Днес, обаче, те представят различни ръчно изработени шевици, български народни ризи и цървули. Марияна Михайлова сподели за Добрич Онлайн, че това е хобито й. Тя коментира, че изработването отнема повече време, защото шие, когато е свобода. Според нея клиентите все по-често желаят да знаят какво символизира автентичният продукт, който закупуват. Марияна Михайлова допълни, че се наблюдава интерес към стоката, които изработва. 




Фестивалът „От българско, по българско за нашата трапеза“ ще продължи до 16 часа на скейт парка в Добрич.