Цветя от "Чудната градина" ще обагрят градините и алеите в Тервел

Община Тервел ще разкраси града с прекрасни и благоуханни цветя от Социалното предприятие „Чудната градина” на фондация „Николай Чудотворец” в Добрич.

Цветя от "Чудната градина" ще обагрят градините и алеите в Тервел

Това съобщи за Добрич Онлайн д-р Хасан Ефраимов, който е член на управителния съвет на фондацията. 



„Ние купуваме растения от различни разсадници, а част от тях си произвеждаме сами. Тази година решихме да подкрепим социалната дейност на доктор Ефраимов и на практика включихме  „Чудната градина” в списъка с нашите доставчици на посадъчен материал.  Това е първата стъпка към този разсадник, защото той има и социална функция, която според нас е и водещото в случая”, сподели зам.-кметът на Община Тервел Диана Илиева. „Мислим да продължим да работим по този начин”, допълни тя. 


Днес микробус е откарал в Община Тервел растенията, за които неуморно са се грижили младежите. Цветята ще бъдат посадени в църковния двор, градините и алеите, каскадни петунии ще красят сградата на общинската администрация, както и детските заведения в добруджанския град. 

„Те можеха да купят цветя от  много места, но са решили да го направят от нас и  да помогнат на нашата кауза. Естествено децата се зарадваха много и дори изпратихме микробуса с аплодисменти”, каза д-р Ефраимов. „Нека доброто дело бъде заразно и да го последват и другите общини”, допълни той. 

Цветният материал, закупен от Община Тервел, е на стойност 1000 лв. и ще радва жители и гости на града в следващите месеци.