Какво се случи в Добрич през изминалата седмица?

Какво се случи в Добрич през изминалата седмица?
Седмичен обзор на новините за периода от 4 до 9 март


Президентът, треньор и състезател в СКЛА „Добрич“ Галин Костадинов продължава да доказва голямата си класа и при ветераните. На база натрупания опит през годините той доститна до златния медал и титлата на проведеното в Турция Балканско първенство по лека атлетика в зала.


Народно читалище „Добрич - 2017” организира национален фестивал за ученически рок групи


Общинският съвет на Тервел отхвърли откриването на процедура за предсрочно прекратяване правомощията на председателя инж. Симеон Симеонов. Това стана на две поредни заседания – през януари и февруари. На тях мнозинството общински съветници не прие точката да бъде включена в дневния ред.


Избран е изпълнител за ремонт на покривите на концертна зала „Добрич“, „Градски хали“ и Центъра за защита на природата и животните.


Фирми от Казахстан са поканени да вземат участие в изложението на „Добрички панаир“ АД „Селското стопанство и всичко за него“. Това съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов след среща с посланика на Република Казахстан Н. Пр. Темиртай Избастин.


Специализирана трудова борса ще се проведе в Добрич. Тя ще бъде с участието на работодатели от сферата на туризъм, хотелиерство и ресторантьорство.


Тази сутрин в 8.56 часа българско време на територията на Черно море е регистрирано земетресение, съобщават от Европейския сеизмологичен център. Трусът е бил с магнитуд 3,4 по скалата на Рихтер, с епицентър 112 км югоизточно от гр. Шабла.


Агресивен шофьор смачка съставените му актове, рани патрулиращ полицай.


Задигнаха лавандуловите насаждания от 8 дка край Орляк.


Още 9 сгради в Генерал Тошево ще бъдат енергийно обновени.


Заловиха мним полицай, измамил по телефона 6 човека с 18 хил. лв.


Топола се срути върху три коли в района на Хлебозавода в Добрич. Причината е извилият се бурен вятър над града. Няма пострадали граждани.


Майка на тризнаци: Това е най-голямото щастие - три малки момчета да ти задават различни въпроси и всеки да иска внимание.


С около 900 000 лева по-малко се очаква да са постъпленията в бюджета заради по-ниските данъци.


Майка и син от Добрич се включиха в събирането на капачки в подкрепа на добричката болница.


Отслужиха панихида в памет на осъдените от Народния съд и разстреляни добруджанци.


От Добричка област е жената, чийто мъж от Варна, с когото живеела на семейни начала, опита да продаде едно от децата им.От днес до събота (9 март) в зала „Добротица” се провежда за 16-а поредна година традиционното изложение „Пчеломания”. Тази година в него се включиха 70 фирми от страната и чужбина.


Церемония по официално откриване на обектите във връзка с изпълнението на проект „Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради в град Добрич” ще се проведе на 12 март, от 10 часа до сграда на ул. „Кирил и Методий“ 8.


Връчено предизвестие за освобождаване от длъжност на директора на детска ясла „Пролет“ Кина Драгнева разбуни духовете в Добрич.


20 000 броя лавандулови насаждения откраднаха от нива в с. Одринци.


Община Добрич: Трудовите правомощия на заемащи ръководни длъжности се прекратяват при придобиване право на пенсия.


28-годишният С. С. от село Житница се предаде сам на органите на реда, след като предизвика катастрофа с жертва и се укрива почти три седмици.


19 дами мерят сили в Осмомартенско рали в Добрич.


 


 


 


 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+