Национален фестивал на ученическите рок групи ще се проведе в Добрич

Народно читалище „Добрич - 2017” организира национален фестивал за ученически рок групи. Той ще се проведе на 26, 27 и 28 юни под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Национален фестивал на ученическите рок групи ще се проведе в Добрич

Фестивалът е с конкурсен характер и цели дa развие творческите заложби у тийнейджърите.



Жури в състав: председател Иван Лечев от легендарната група ФСБ и Фондацията, Славчо Николов от БТР, Фондацията, Звезди Керемидчиев от Ахат, Емилиян Бонев от Jeremy?, Венко Поромански от Те, Фондацията, Мартин Михайлов - ТЕРМИНАЛ 1, Чавдар Петков PERFECT RECORDS, Елена Търничкова - eксперт по музика в МОН и Мая Райкова – БНР ще избере и допусне до финала най-добрите рок банди.

Всяко от 28-те Регионални управления на образованието, а също и членовете на журито ще представят по една или две групи до 5 май 2019 г. Представените банди трябва да изпратят на организаторите линкове от “YouTube” на 2 песни (едната задължително трябва да е авторска), в срок до 15 май 2019г. Организаторите имат правото да поканят 2 групи за участие извън избраните.

Журито ще пресее кандидатите чрез видеозаписите и ще допусне до участие 12-15 ученически рок групи, които ще обяви до 30 май 2019 г. На 26 юни допуснатите участници трябва да представят пред публика 2 песни, в рамките на 10 минути, от които поне една трябва да е авторска. Журито ще селектира и допусне до финалната втората вечер (27 юни 2019г.) 6 групи, които ще изпълнят по 3 песни, в рамките на 15 минути – различни от изпълнените първата вечер.

Третата вечер (28 юни 2019г.) ще се проведе награждаване, гала концерт на наградените и концерт на журито.