Община Добрич: Трудовите правомощия на заемащи ръководни длъжности се прекратяват при придобиване право на пенсия

На служителите, заемащи ръководни длъжности в структурата на Община град Добрич, какъвто е и случаят с г-жа Кина Драгнева, трудовите правоотношения се прекратяват при придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст.

Община Добрич: Трудовите правомощия на заемащи ръководни длъжности се прекратяват при придобиване право на пенсия

Г-жа Драгнева е придобила право на пенсия на 30.05.2017 година.



Това отговориха от Община Добрич на въпрос на Добрич онлайн има ли друга причина за освобождаването на Кина Драгнева от поста директор на ДЯ "Пролет" освен пенсионната й възраст. Както вчера съобщихме, предстоящото пенсиониране на директора на яслата разбуни духовете в Добрич. В коментари във Фейсбук родители изразиха подкрепата си за Кина Драгнева, но други споделиха мнение, че трябва да се пенсионира, за да бъде даден път на младите.

От Общината посочват още, че в детските ясли в Добрич децата се отглеждат без прекъсване през цялата година и в този смисъл прекратяването на трудовия договор на директора не е обвързано с приключване на учебна година.

Предизвестието за прекратяване на трудовия договор, което е с 30-дневен законоустановен срок, е връчено на 1.03.2019 г., като е съобразено с предстоящия рожден ден на детска ясла „Пролет“ през месец март. По закон предизвестието не може да бъде по-дълго от 30 дни, допълват от Общината.