От Добричко е жената, чийто мъж опита да продаде едно от децата им

От Добричка област е жената, чийто мъж от Варна, с когото живеела на семейни начала, опита да продаде едно от децата им.

От Добричко е жената, чийто мъж опита да продаде едно от децата им

Това бе съобщено в репортаж, излъчен в „Здравей, България“ по Нова телевизия тази сутрин. 



За опита за продажба на детето стана ясно, след като на 3 март майката потърсила полицейска закрила за себе си и за шестте си деца. Според районната прокуратура мъжът й искал да продаде единственото дете, което не е от него - 9-годишното момиченце. Целта била брак.

Пред Нова телевизия Анна Конукова от Отдела за закрила на детето във Варна съобщи, че част от децата ще бъдат настанени в приемни семейства. Майката и по-малките деца пък ще бъдат приети в „Майка и бебе”. 

„Семейството е живеело в сравнително разбирателство. Имало е понякога конфликти, но не се е стигало дотам тя да напуска семейството. Този път обаче най-голямото момиче трябвало да бъде продадено или са му търсили място, където да бъде извън семейството с цел брак”, коментира Конукова. Това е шокирало  майката, която се е опитала да се противопостави на партньора си.

Пред служителя на Отдела за закрила на детето жената споделила, че от време навреме ставала жертва на домашно насилие, но не това е причината за раздялата с мъжа й. Конукова каза, че ще се търси подкрепа от роднинския кръг на майката.