Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 22 до 26 юни

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Със символична първа копка започна реконструкцията на бул. „Добричка епопея” по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич”. Общата стойност на проекта 8 138 6546,72 лв. като в него са включени няколко компонента.



Във възрожденската обстановка на АЕМО „Стария Добрич” децата от Народното читалище „Български искрици” пресъздадоха вярванията и обичаите, които нашите предци са изпълнявали на Еньовден. 

Дванадесетокласниците от Природо математическата гимназия в Добрич се събраха заедно за последен път в двора на любимото училище, за да получат своите дипломи за средно образование. 

Стопанската камара в Добрич връчи електромобил на Професионалната гимназия по техника и строителство „ М. В. Ломоносов”.

ЧСУ „Леонардо да Винчи” изпрати своите абитуриенти 

След силните дъждове преля каналът на река Батовска, който минава през центъра на село Батово, край кметството и училището. Няма засегнати къщи и дворове, нарушена е част от пътната настилка.  

Състоянието на язовирите на територията на област Добрич е добро. Те имат свободни обеми и не създават опасност за територията и населението. 

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др., отново стана задължително на всички закрити обществени места. 

Удължиха извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Това бе решено на заседанието на Министерския съвет в сряда. Предложението дойде от здравния министър Кирил Ананиев. 

Административният съд в Добрич отмени заповедта на Здравната каса, с която се отказва заплащане на животоспасяващата храна на Криси Петрова.

Два дуета от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център - Добрич завоюваха първи награди от XVII Национален конкурс за изпълнители на забавна песен - Пловдив.