Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 15 до 19 април

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Направиха символична първа копка за полагане основите на храм “Св. Лука Кримски” в кв. „Добротица“. Церемонията беше водена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. 



Кметът на село Карапелит Иван Стоянов получи осъдителна присъда за документна измама, след като състав на Добричкия районен съд одобри постигнатото споразумение между подсъдимия и Районната прокуратура в Добрич. 

Танцьори от студио за съвременни танци “Палитра” взеха участие в Националния конкурс „Танцова въртележка“ в Горна Оряховица. Те спечелиха 7 куми от националното състезание. 

Учениците от ЧСУ „Леонардо да Винчи” отбелязаха Деня на Българската конституция. Децата представиха интересни презентации за Търновската конституция и нарисуваха с тебешири голям български флаг в двора на училището. 

ОИЦ – Добрич стартира онлайн конкурс за видеоклип „Имам бизнес идея“, изработен от млади предприемачи от областта. 

„По-малко загуба на вода и аварии в Добрич, благодарение на водния цикъл”. Това заяви кметът на Добрич, на проведена оперативка в началото на седмицата. 

Санкции за некачествено възстановяване на улици и булеварди след водния цикъл ще бъдат налагани от Община Добрич.

Народният представител Йордан Апостолов от НФСБ награди отделението по Акушерство и гинекология в МБАЛ - Добрич. 

Сак с 16 пакета кокаин, вързан към спасителна жилетка, изплува от морето край плаж "Болата" в Каварна. 

Кандидатът за евродепутат в листата на БСП и народен представител в 44-то Народно събрание проф. Румен Гечев обсъди предстоящите избори за Европарламент със съмишленици и симпатизанти на политическата партия на среща в Добрич, той гостува и в с. Плачи дол

Седем сигнала за натровени пчелини са подадени в Областната служба по земеделие в Добрич от началото на стопанската година до момента. 

Малки лазарки огласиха с песни танци и благословии Етнографската къща в Добрич. 

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич за поредна година се включи в кампанията за пролетно почистване, обявена от Община град Добрич под мотото „Почистваме своя свят, за да живеем красиво“. 

Българският спортен тотализатор връчи в центъра на Добрич чисто нов луксозен автомобил Форд Мондео от 20-ия тираж на играта „Тото 2 – 6 от 49“ на Марияна Димитрова от с. Победа.